Study Structure (Hotel and Tourism)

Print E-mail

Bachelor of Hotel and Tourism

Faculty of Business Administration and Tourism

Year I (Foundation Year)
No Semester 1 Credit
1 Psychology 1.5
2 Computer Administration 3
3 General Administration 3
4 Business English 3
5 Principle of Management 3
6
Principle of Accounting (1) 1.5
No Semester 2 Credit
7
Global Studies 1.5
8
Business Mathematics 3
9
Introduction to Economics (Microeconomics) 3
10
Business English 3
11
Introduction to Business 1.5
12
Principle of Accounting (2) 3
Year II
No Semester 1 Credit
1 Basic Marketing 3
2 Human Resource Management 3
3 Customer Service 3
4 Company and Contract Law 3
5 Financial Accounting 3
No Semester 2 Credit
6
Business Statistics (1) 3
7
Financial Management 4.5
8
Introduction to Tourism 3
9
Hotel Operation Management 4.5
Year III
No Semester 1 Credit
1 Food Nutrition 3
2 Restaurant Management 3
3 Tourist Guides 3
4 Eco Tourism 3
5 Research Methodology 3
No Semester 2 Credit
6
Travel and Tour Operation Management 3
7
Tourism Safety and Security 3
8
Tourism Law and Regulation 3
9
Resort Management 3
10
Front Office Management 3
Year IV
No Semester 1 Credit
1 Travel Agency Management 3
2 Hotel Management 3
3 Business Plan for Tourism 3
4 Food and Beverage Management 6
No Semester 2 Credit
5 Tourism Management 3
6
Tourism Planning and Policy 3
7
Event Management 3
8
Sustainable Tourism Development 6
Total Credit = 120 Credits

ការពិពណ៌នា

  • មូលដ្ឋានចំបង ៖ ដើម្បីសិក្សាជំនាញទេសចរណ៍កម្រិតបរិញ្ញាបត្រ ឲ្យ​​ទទួល​​លទ្ធផល​សម​ប្រកប​ សាកលវិទ្យាល័យ​តម្រូវឲ្យបេក្ខជនមានចំណេះដឹងជា​មូលដ្ឋាន​លើមុខវិជ្ជា​ភាសាអង់គ្លេស ប្រវត្តិវិទ្យា និងពិជគណិត​ និងពលរដ្ឋវិទ្យា ។
  • កម្មវិធីសិក្សា ៖ សិក្សារយៈពេល ៤ឆ្នាំសិក្សា ដោយរាប់បញ្ចូលទាំងឆ្នាំសិក្សាមូលដ្ឋាន ហើយត្រូវមាន​ចំនួនក្រេឌីតសរុបយ៉ាងតិច ១២០ក្រេឌីត។ រយៈពេលសិក្សា​រាប់ចាប់ពី​ចុះឈ្មោះចូលរៀន​ដំបូងមិនឲ្យ​លើស ៦ឆ្នាំសិក្សាសម្រាប់​និស្សិតពេញម៉ោង និងមិនឲ្យ​លើស​​៨ឆ្នាំសិក្សា សម្រាប់និស្សិតមិនពេញម៉ោង​។

គោលបំណង

ក្រោយពីនិស្សិតសិក្សាថ្នាក់បរិញ្ញាបត្ររងជំនាញម៉ាឃិតធីងចប់ និស្សិត​នឹង​អាច​ទទួល​បាន​នូវ​​ចំណេះដឹង​​ខាងក្រោមៈ

ដើម្បីផ្ទេរពុទ្ធិដល់និស្សិតថ្នាក់បរិញ្ញាបត្រគ្រប់គ្រងសណ្ឋាគារ និងទេសចរណ៍ មានមូលដ្ឋាន​ចំណេះដឹងផ្នែកទ្រឹស្តី ក៏ដូចជាការអនុវត្តន៍ជាក់ស្តែងទាក់ទងនឹងជំនាញច្រើនប្រភេទ ដែល​បម្រើដល់វិស័យទេសចរណ៍ ដូចជាសេវាកម្មដឹកជញ្ជូនទេសចរណ៍​ សេវាកម្មស្នាក់នៅ អាហារ និងភេសជ្ជៈ សេវាកម្មសម្រាកលំហែកំសាន្ត និងមគ្គុទេសក៍ជាដើម។ ការបណ្តុះបណ្តាល​ធ្វើ​ឡើង​ដោយឆ្លើយតបបានទៅនឹងតម្រូវការទីផ្សារការងារ និងទីផ្សារមុខរបរ ទន្ទឹម​នោះ​ឆ្លើយ​តប​ទៅ​នឹង​និន្នា​ការ​ប្រកួតប្រជែង​ថ្នាក់តំបន់ ក៏ដូចជាថ្នាក់អន្តរជាតិផងដែរ។

ផ្តល់ជូននូវជំនាញពិតប្រាកដ ទាំងផ្នែកទ្រឹស្តី និងការអនុវត្ត៍ជាក់ស្តែង ដើម្បី​ចូលរួម​ក្នុង​ការផ្តល់​សេវាកម្ម​​មួយ​ប្រកបដោយ​ការប្រកួតប្រជែង និង​រួមចំណែក​​ក្នុង​ការលើក​កម្ពស់​​សេវាកម្ម​ទេសចរណ៍ នៃព្រះរាជាណាចក្រកម្ពុជាឲ្យមានឈ្មោះបោះសម្លេងលើខ្នាតអន្តរជាតិ។

លទ្ធផលសិក្សា

  • ចំណេះដឹងមូលដ្ឋាន ដែលនិស្សិតទទួលបានក្រោយពីបញ្ចប់ការសិក្សាៈ
  • អាចក្លាយជាបុគ្គលសម្រាប់ស្ថាប័នសាធារណៈ អង្គភាពឯកជន និង​អង្គការ​មិន​មែន​រដ្ឋាភិបាល
  • អាចក្លាយជាអ្នកជំនាញការទេសចរណ៍ប្រចាំគ្រឹះស្ថានស្រាវជ្រាវទេសចរណ៍ ឬ​គ្រឹះស្ថាន​បោះពុម្ព ឬ​រចនា​បទ​ទេសចរណ៍
  • ជាអាជីរករនៃអាជីវកម្មសេវាកម្មទេសចរណ៍មួយចំនួនដូចជា សេវា​កម្ម​ដឹកជញ្ជូន​ទេសចរណ៍ សេវា​ស្នាក់នៅ​ទេចរណ៍ សេវា​អាហារ និង​ភេសជ្ជៈ សេវា​កំសាន្ត​រមណីយដ្ឋាន ។ល។
  • ជាបុគ្គលិកនៃមូលដ្ឋានសេវាកម្មទេសចរណ៍ទាំងទ្បាយ។
Advanced Logic in Educational Management
Advanced Statistic & Quantative Techniques in Education
Philosophical & Theoretical Foundations of Educational Management
Advanced Research Methods & Techniques in Education
Mangement of Alternetive Education
 

Mode of Study

Monday to Friday

Consists of three groups:

  • Morning
    07:30 am - 10:30 am
    English Extra Time
    10:30 am - 11:30 am
  • Afternoon
    01:00 pm - 04:00 pm
    English Extra Time
    04:00 pm - 05:00 pm
  • Evening
    05:30 pm - 08:30 pm

Saturday & Sunday

Consists of one group:

  • 07:00 am - 11:50 am  
    01:30 pm - 04:30 pm